The Warrior

by Gina Salaris/Backman


Betonipupu on syntynyt yhteistyössä lasitaiteilija Gina Salariksen kanssa. Puput ovat olleet Ginalle tärkeitä hahmoja jo pitkään; ne kuulevat ja kuuntelevat  – tärkeät asiat meille kaikille, kuulla ja tulla kuulluksi.


Nämä betonista valmistetut puput edustavat Backmanin uudistunutta imagoa – ennakkoluulotonta ja kokeilunhaluista, nuorta yritystä sukupolvien kokemuksella ja osaamisella. Pupujen toinen korva on yleensä lasista, toinen betonista. Toisilla pupuilla on hienostunut kullattu pitsikaulus, kun taas toiset edustavat yksinkertaisemmissa asuissa.

 

 


Puput on valettu kierrätetystä betonista ja ne ovat uniikkeja kappaleita. Gina koristelee jokaisen pupun erikseen, eikä koskaan tiedä, minkälainen pupu muotista tulee. Kun muotti aukaistaan, selviää pupun oma ominaisuus, jonka mukaan syntyy lopullinen ilme. Betoni on jo kertaalleen ollut jotain muuta, se on murskattu ja murske käytetty näihin upeisiin taideteoksiin.


Betonin osalta teemme yhteistyötä Suomen suurimman betonielementtivalmistajan Parman, sekä asfaltti-, betoni- ja tiilijätettä murskaavan Kivikolmion kanssa.

 


 

Consolis Parma (Parma Oy) on Suomen johtava betonielementtien valmistaja. Yhtiö kuuluu Consolis-konserniin, joka toimii 17 maassa työllistäen 10 000 henkilöä. Suomessa toiminnan juuret ulottuvat yli sadan vuoden taakse. Paraisilla aloitettiin vuonna 1914 sementin valmistus ja kiviainespohjainen rakennusmateriaaliteollisuus sai alkunsa kaupungistumisen aikakaudella.

 Parman vastuullisuusohjelma PARMA Concrete CareTM kattaa sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun näkökulmat. Yhtiön ilmastotavoitteena on puolittaa oman toiminnan hiilidioksidipäästöt vuoteen 2035 mennessä. Kehitystyön painopisteenä ovat PARMA GreenTM -teknologiaan perustuvat vähähiiliset tuotteet ja kiertotalous.

 www.parma.fi