Backman – Quality for Generations

Backman aloitti toimintansa vuonna 1947 nimellä Oy Helsingin Puu-Teos Ab. Silloin valmistettiin ikonisia tiikkiesineitä, joista tänä päivänä on tullut keräilyesineitä. Yrityksen kutsumanimeksi vakiintui vuonna 1954 Backman, joka on siitä lähtien ollut osana suomalaisten arkea.
 

 


 

Tiikkiesineiden jälkeen siirryttiin valmistamaan muotopuristettuja tarjottimia ja muita tuotteita. 70-luvulla niitä valmistettiin silloin niin trendikkäästä männystä. Myöhemmin tarjottimiin on käytetty vain kotimaista koivua ja pintoihinkin on saatu kuvioita kankaista ja paperiprinteistä.

 

 

Vuodet ovat vierineet ja osaamisemme näkyy tarjottimissa, kalusteissa, paneeleissa ja muussa kotien sekä julkitilojen sisustuksessa. Nyt olemme kehittämässä suomalaista muotoilua ja sisustusosaamista vieläkin ympäristöystävällisempään suuntaan. Uudet tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan edelleenkin Suomessa suomalaisista raaka-aineista, joten tuotteet ovat lähes 100%:en suomalaisia! Siksi meilläkin on Avainlipputunnus.

Kuvia historiamme varrelta

 

Backman valmisti sangat mm. Heikki Orvolan suunnittelemaan teepannuun Arabialle.

 

 

 

 

Backmanin yhteistyö Fritz Hansenin kanssa alkoi jo 90-luvulla ja ensimmäinen tuoli oli italialaisen Vico Magistrettin VICOSOLO-pikkutuoli (kuvassa oikealla).